Chirurgische
Behandelingen

Borstverkleining

Een borstverkleining gebeurt meestal in het ziekenhuis, omdat je dan recht kan hebben op een tegemoetkoming. Gebeurt dit in een privépraktijk? Dan is de terugbetaling niet mogelijk. Het recht op terugbetaling is afhankelijk van verschillende factoren zoals BMI, de grootte van de borst en de klachten.

Er bestaan veel verschillende technieken voor een borstverkleining. Maar het belangrijkste is de manier waarop de tepel gevasculariseerd blijft (de doorbloeding). De positie van de tepel bepaalt dus mee de techniek die we gebruiken.

Hoe gaan we te werk?
In een eerste intakegesprek krijgt de patiënt alle uitleg over de ingreep. Hierna stellen wij de aanvraag voor tegemoetkoming op. De patiënt hoeft dit enkel in te dienen bij de mutualiteit. Dan volgt er een 2de gesprek en indien er een terugbetaling komt, vindt daarna de ingreep plaats. Komt er geen terugbetaling? Dan kan de patiënt ervoor kiezen om de ingreep volledig zelf te betalen.

De nieuwe maat van de borst hangt af van wat technisch haalbaar is en wat het mooist past bij de vorm van je lichaam. De ingreep is steeds onder algemene verdoving. Dit kan dagklinisch, maar reken erop dat je meestal 1 nacht moet blijven. Er wordt weefsel weggehaald, dan wordt de huid weer aangespannen en de borst op de juiste positie gezet.

Postoperatief zorg ik als arts steeds voor een correcte opvolging en laagdrempelige bereikbaarheid bij problemen. Wij adviseren de beha die je het best draagt én regelen de thuisverpleging die bij jou langskomt de eerste dagen. De recuperatietijd bedraagt 6 weken waarin je gedurende die tijd een sportbeha moet dragen, geen inspanning mag doen en niet mag werken.

Graag meer info over borstverkleining?
Neem gerust contact op voor vragen of een eerste vrijblijvende consultatie →